Salámová pomazánka recept


Salámová pomazánka recept.

Chcete-li si připravit chutnou salámovou pomazánku, nejprve si připravte následující ingredience:

- 150 g salámu (ideálně tvrdšího a kořeněního)
- 100 g másla nebo pomazánkového másla
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce kyselé okurky (nasekané)
- sůl a pepř podle chuti
- paprika (sladká nebo uzená) pro dochucení
- chleba nebo toast pro podávání

Postup:

1. Salám nasekejte na malé kousky nebo jej nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud máte kuchyňský robot, můžete salám jednoduše rozmixovat v něm, což ušetří spoustu práce.

2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Pokud preferujete méně výraznou chuť cibule, můžete ji před přidáním do pomazánky spařit horkou vodou.

3. V míse smíchejte nasekaný salám, máklo, majonézu, nasekanou cibuli, česnek a kyselé okurky. Vše důkladně promíchejte.

4. Dochutíte solí, pepřem a přidáte papriku podle chuti. Můžete přidat i trochu hořčice pro pikantnější chuť.

5. Pomazánku nechte v lednici alespoň hodinu odležet, aby se chutě spojily. Podávejte na čerstvém chlebu nebo toastu.

Tipy:

- Pro lehkou variantu můžete použít light majonézu nebo jogurt místo majonézy.
- Experimentujte s přidáním dalších ingrediencí jako jsou olivy, kapary nebo jiné typy zeleniny pro zpestření chutě.
- Pomazánka je také skvělá jako náplň do jednohubek nebo jako součást studeného bufetu.
- Pokud máte rádi pikantnější varianty, přidejte lžičku červeného mletého pepře nebo několik kapek tabaska.

Tato salámová pomazánka je rychlá, jednoduchá a skvělá nejen na svačinu či snídani, ale i jako pohoštění pro návštěvy.