Saigonské rolky recept.
Saigonské rolky, známé také jako vietnamské závitky nebo jarní závitky, jsou lehké a osvěžující jídlo, ideální pro horké letní dny. Zde je návod, jak si je můžete připravit doma.
Ingredience
Rýžové papíry
Vařené krevety nakrájené na polovinu podélně
Vařené vermicelli nudle
Čerstvá zelenina například salátová okurka a mrkev nakrájené na tenké proužky
Čerstvé bylinky jako máta, bazalka a koriandr
Hořčičné listy nebo jiná čerstvá listová zelenina
Případně naklíčené fazole
Recept
1. Připravte si všechny ingredience. Zeleninu, bylinky a krevety umyjte a nakrájejte podle potřeby.
2. Mírně zvlhčete rýžový papír vlažnou vodou. Počkejte, až se stane pružným, ale stále pevným.
3. Na rýžový papír položte kusy krevet, nudle, zeleninu, bylinky a listovou zeleninu.
4. Pečlivě zavinete spodní okraj rýžového papíru přes náplň, pak přeložte strany dovnitř a pokračujte v rolování, dokud nezískáte pevný závitek.
5. Opakujte se zbylými rýžovými papíry a náplní.
6. Podávejte s omáčkou, například s hoisinovou omáčkou nebo rybí omáčkou smíchanou s limetkovou šťávou a chilli.
Tipy
Zkuste experimentovat s různými druhy náplní, jako jsou různé druhy zeleniny, tofu nebo pečené maso.
Ujistěte se, že rýžový papír nezvlhčíte příliš, jinak se může snadno roztrhnout.
Saigonské rolky jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je také uchovat v chladničce až 24 hodin zabalené v potravinové fólii, aby zůstaly vlhké.
Při podávání můžete rolky rozříznout na menší kousky pro snadnější konzumaci.