Saganaki s krevetami a sýrem Feta recept


Saganaki s krevetami a sýrem Feta recept.

**Saganaki s krevetami a sýrem Feta**

**Ingredience:**

- 400 g krevet, oloupaných a zbavených střevníku
- 200 g sýra Feta, rozdrobeného
- 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400 g rajčat v plechovce, nasekaných
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka, nasekaná, na ozdobu
- Chléb nebo bageta na podávání

**Recept:**

1. Na středním ohni rozehřejte v hluboké pánvi olivový olej. Přidejte cibuli a česnek, osmažte je dozlatova.
2. Přidejte nasekaná rajčata s cukrem, oreganem, červenou paprikou, solí a pepřem. Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
3. Do omáčky vmíchejte krevety a vařte dalších 5-6 minut, nebo dokud krevety nebudou růžové a uvařené.
4. Před podáváním posypte sýrem Feta a petrželkou. Nechte sýr lehce rozpustit pod pokličkou nebo v předehřáté troubě.
5. Podávejte horké přímo v pánvi s kousky chleba nebo bagety na namáčení do omáčky.

**Tipy:**

- Pro ještě intenzivnější chuť přidejte do omáčky pár lžic červeného vinného octa nebo červeného vína.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do omáčky čerstvé chilli nebo lžičku chilli vloček.
- Pro bezlepkovou variantu podávejte s bezlepkovým chlebem nebo jako hlavní chod bez přílohy.
- Tento recept je flexibilní, takže můžete experimentovat s přidáním dalších ingrediencí, jako jsou olivy, kapary nebo čerstvá bazalka.