Rýžový se salámem recept.
Ingredience:
- 1 šálek rýže
- 2 šálky vody
- 200 g salámu (dle chuti můžete použít klasický salám, šunkový salám nebo pikantnější varianty)
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn nebo tymián (podle preferencí)
- Olej nebo máslo na smažení
Recept:
1. Rýži důkladně propláchněte pod studenou vodou, dokud voda nezůstane čistá.
2. V hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody, přidejte rýži, trochu soli a nechte vařit na mírném ohni pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud rýže není měkká a voda se vsákla.
3. Mezitím na pánvi na troše oleje nebo másla osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
4. Přidejte drcený česnek a salám nakrájený na kostičky nebo proužky. Smažte společně několik minut, dokud salám nezíská zlatý odstín.
5. Do směsi přimíchejte vařenou rýži, důkladně promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
6. Nechte na mírném ohni prohřát všechny ingredience dohromady asi 2-3 minuty, poté podávejte.
Tipy:
- Pro ještě lepší chuť můžete přidat trochu hrášku nebo kukuřice pro barvu a texturu.
- Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do směsi trochu chilli papričky nebo chilli koření.
- Tento recept je velmi variabilní, můžete přidat také jinou zeleninu jako je paprika, brokolice nebo karotka pro zvýšení nutriční hodnoty jídla.
- Servírujte s čerstvým salátem nebo zeleninovou oblohou pro kompletní a vyvážený oběd či večeři.