Rýžový koláč recept


Rýžový koláč recept.

Rýžový koláč je tradiční sladká pochoutka, která se těší velké oblibě. Na jeho přípravu budete potřebovat mléko, rýži, cukr, vanilkový cukr, vejce, máslo a moučkový cukr na posypání.

Začněte tím, že uvaříte rýži v mléku. Rýži umyjte, dejte do hrnce a přilijte mléko. Vařte na mírném ohni, dokud rýže není měkká a většina mléka není absorbována. Během vaření pravidelně míchejte, aby se rýže nepřipálila. Když je rýže hotová, odstavte ji z ohně a nechte chvíli vychladnout.

Přidejte cukr a vanilkový cukr do rýže a dobře promíchejte. Poté vmíchejte rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Vzniklou směs vylejte do vymazané a moukou vysypané formy.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 45 minut, nebo dokud povrch koláče nezíská zlatavou barvu a pevnou strukturu. Po upečení nechte koláč chvíli vychladnout, poté ho vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem.

Jako tip na zlepšení můžete do směsi přidat rozinky nebo kousky ovoce pro osvěžující chuť. Rýžový koláč je výborný jak teplý, tak studený. Můžete ho podávat s tvarohem, smetanou nebo jen tak, s hrnkem dobré kávy nebo čaje.