Rýžové chlebíčky s vajíčkem recept


Rýžové chlebíčky s vajíčkem recept.

Rýžové chlebíčky s vajíčkem jsou jednoduché na přípravu a zároveň velmi chutné. Tento recept je ideální na snídani nebo jako lehká večeře.

Ingredience:
- 200 g rýže (nejlépe dlouhozrnné)
- 4 vejce
- Sůl podle chuti
- Černý pepř podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 1 malá mrkev
- Čerstvé bylinky podle chuti (například petrželka nebo koriandr)

Recept:
1. Rýži uvařte podle návodu na balení. Po uvaření nechte rýži chvíli odstát, aby trochu vychladla a byla snazší na manipulaci.
2. Mezitím si připravte zeleninu. Jarní cibulku a mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Bylinky také nasekejte na menší kousky.
3. V míse dobře promíchejte uvařenou rýži, nakrájenou zeleninu, bylinky a osolte a opepřete podle chuti.
4. Vejce rozklepněte do malé misky a osolte je. Rozehřejte pánev s lžící olivového oleje.
5. Z rýžové směsi vytvarujte malé placky, které poté na pánvi opečte z obou stran dozlatova. Přeneste je na talíř.
6. Na stejné pánvi poté opatrně opečte vejce podle vaší preference (na mírno, natvrdo, atd.).
7. Připravené rýžové chlebíčky servírujte s opečeným vejcem na vrchu.

Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete přidat do rýžové směsi trochu chilli papričky nebo kapku chilli omáčky.
- Tento recept je výborný také s přidáním trochu strouhaného sýra do rýžové směsi před opečením.
- Využít můžete jakékoliv zbytky rýže, co máte doma, to udělá přípravu ještě rychlejší.
- Jestliže máte raději vegetariánskou variantu, vejce můžete nahradit avokádem nebo jinou oblíbenou zeleninou.
- Rýžové chlebíčky si můžete připravit i předem a před podáváním je jen rychle zahřát na pánvi.