Rychlý pudinkový zákusek recept


Rychlý pudinkový zákusek recept.

**Ingredience:**

- 500 ml mléka
- 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 2 lžíce cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 250 g máslových sušenek
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1 balení smetanového stabilizátoru
- Čerstvé ovoce nebo ovocná marmeláda pro ozdobu

**Recept:**

1. V hrnci smíchejte mléko, pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Vařte podle návodu na obalu, dokud směs nezhoustne.
2. Vezměte čtvercovou nebo obdélníkovou formu a vyložte dno vrstvou máslových sušenek.
3. Rozetřete polovinu pudinku rovnoměrně přes sušenky.
4. Přidejte další vrstvu sušenek na pudink.
5. Rozetřete zbylý pudink přes druhou vrstvu sušenek.
6. Smetanu ke šlehání vyšlehejte se stabilizátorem do tuhého stavu a rozetřete ji na vrch pudinkové směsi.
7. Zákusek nechte v chladničce nejméně 4 hodiny nebo přes noc dobře ztuhnout.
8. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem nebo ovocnou marmeládou.

**Tipy:**

- Pro rychlejší verzi použijte hotový pudink místo vaření z prášku.
- Pro bohatší chuť přidejte do pudinku lžíci rumu nebo vanilkového extraktu.
- Zkuste variace s různými chutěmi pudinku a sušenek, například čokoládový pudink a kokosové sušenky.
- Pokud chcete zákusek bez lepku, použijte bezlepkové sušenky.
- Pro osvěžující letní variantu použijte místo těžké smetany kokosový krém a na vrch přidejte vrstvu čerstvých tropických plodů.