Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem recept


Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem recept.

**Ingredience:**

- 1 balení listového těsta
- 500 g tvarohu (měkkého)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 vejce
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 konzerva broskví
- moučkový cukr na posypání

**Recept:**

1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Listové těsto rozválejte a vložte do koláčové formy včetně okrajů. Dno těsta propíchejte vidličkou.
3. Ve velké míse smíchejte tvaroh, smetanu ke šlehání, vejce, cukr a vanilkový cukr dohladka.
4. Nalijte tvarohovou směs na připravené těsto.
5. Broskve scedíte, nakrájíte na plátky a rozložíte je na povrch tvarohové směsi.
6. Pečte přibližně 35–45 minut, dokud koláč nezhnědne a náplň se nevzpění.
7. Nechte koláč vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

**Tipy:**

- Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete do tvarohové směsi přidat kůru z jednoho bio citronu.
- Pro zdravější variantu můžete použít místo běžného cukru kokosový cukr nebo jiné sladidlo dle vaší chuti.
- Tento koláč je výborný i studený, můžete ho tedy připravit den předem a uchovat v lednici.
- Pro extra lesk můžete broskve před pečením potřít rozpuštěným máslem nebo medem.
- Pokud nemáte listové těsto, můžete použít i těsto křehké. V tom případě se může doba pečení mírně lišit.