Rychlobuchta recept.
Rychlobuchta je rychlý a snadný způsob, jak si připravit něco sladkého. Tento recept je ideální pro chvíle, kdy máte chuť na něco dobrého, ale nechce se vám strávit hodiny v kuchyni.
Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Ovoce podle chuti (například jablka, hrušky, broskve nebo lesní směs)
Recept:
1. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
2. V jiné míse smíchejte mléko, olej a vejce. Tuto směs pak přidejte do suchých ingrediencí a dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
3. Nakonec přidejte nakrájené ovoce a opatrně jej vmíchejte do těsta.
4. Připravte si formu na pečení, kterou vymažte olejem nebo vložte pečicí papír. Těsto nalijte do formy.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30-40 minut. Povrch buchty by měl být zlatavý a tester na špejle by měl vyjít čistý.
6. Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout, než ji vyklopíte z formy.
Tipy:
- Pokud máte rádi oríšky, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo lískových oříšků pro extra křupavost.
- Rychlobuchtu můžete dozdobit třeba rozpuštěnou čokoládou nebo cukrovou polevou pro ještě lepší chuť.
- Experimentujte s ovocem dle sezóny - v létě se hodí čerstvé ovoce, v zimě můžete použít sušené ovoce nebo kompot.
- Pokud dáváte přednost méně sladkým dezertům, můžete snížit množství cukru v receptu.
Tato rychlobuchta je výborná k snídani, svačině nebo jako dezert po hlavním jídle. Je jednoduchá na přípravu a vždycky z ní bude domácí lahůdka, na kterou se budou všichni těšit.