Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou recept
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička zázvoru, nastrouhaného
2 mrkve
1 plechovka cizrny
2 lžíce zeleného karí pasty
400 ml kokosového mléka
100 ml zeleninového vývaru
šťáva z 1 limetky
hrst čerstvého koriandru
1 lžička cukru
sůl a čerstvě mletý černý pepř
olej na smažení
Recept:
Cibuli nakrájej na jemno a česnek s zázvorem nasekej.
Mrkve oloupej a nakrájej na tenké plátky.
Na pánvi na troše oleje zpěň cibuli, přidej česnek a zázvor a restuj dozlatova.
Přidej karí pastu a smaž minutu, aby se uvolnily aromata.
Přidej nakrájené mrkve a smaž další dvě minuty.
Přisypte opláchnutou a okapanou cizrnu, promíchej.
Zalij kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem a nech vařit na mírném ohni asi 10 minut, nebo dokud mrkve nezměknou.
Přidej limetkovou šťávu, cukr, sůl a pepř podle chuti.
Nakonec vmíchej nasekaný koriandr.
Tipy:
Pokud máš rád/a pálivější, můžeš do karí přidat více pasty.
Podávej s rýží nebo naan chlebem pro kompletní jídlo.
Můžeš přidat i další zeleninu dle chuti nebo sezónní dostupnosti, jako jsou brambory, brokolice nebo cuketa.