Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem recept


Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem recept.

Ingredience:

- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 70 g cukru
- 40 g čerstvého droždí
- 80 g másla
- 1 vejce
- Špetka soli

Pro vanilkový pudink:

- 500 ml mléka
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
- 4 lžíce cukru

Recept:

1. Nejprve si připravíme pudink dle návodu na obalu, ale s trochou méně mléka, aby byl hustější. Připravený pudink necháme vychladit.
2. Pro těsto si nejprve v míse smícháme hladkou mouku a špetku soli. V jiné nádobě si připravíme kvásek z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžičky mouky a trochy teplého mléka. Necháme vzejít.
3. Do mísy s moukou přidáme kvásek, zbytek mléka, rozpuštěné máslo, vejce a cukr. Vše důkladně promícháme a zpracujeme v hladké těsto, které poté necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
4. Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kusy, z kterých vyválíme obdélníkové placky. Do středu každé placky dáme lžíci vychladlého pudinku.
5. Placky poté z obou stran přehneme tak, aby pudink byl uvnitř, a vytvarujeme rohlíky.
6. Rohlíky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
7. Potom rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180°C asi 20 minut dozlatova.

Tipy:
- Před vložením pudinku do těsta se ujistěte, že je pudink opravdu vychladlý, aby nedošlo k jeho rozpuštění během kynutí nebo pečení.
- Aby byly rohlíky krásně lesklé, potřete je před pečením rozšlehaným vejcem smíchaným s lžičkou vody.
- Pro extra vanilkovou chuť můžete do pudinku přidat vanilkový extrakt nebo vydlabané semínko z vanilkového lusku.
- Rohlíky jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je skvěle zmrazit a před podáváním je jen krátce opečte v troubě.