Rychlé buchtičky s krémem recept


Rychlé buchtičky s krémem recept.

Ingredience:

Pro buchtičky:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 kostka droždí (42 g)
- 2 lžíce cukru
- 1 špetka soli
- 2 žloutky
- 50 g rozpuštěného másla

Pro krém:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 lžíce cukru
- 200 ml smetany ke šlehání

Recept:

1. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr a špetku soli.
2. V malém hrnci ohřejte mléko, aby bylo vlažné, a rozpusťte v něm droždí.
3. Do směsi mouky přidejte rozpuštěné droždí, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte trochu mléka.
4. Těsto nechte na teplém místě kynout asi 45 minut, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
5. Mezitím si připravte krém. V hrnci smíchejte mléko, pudinkový prášek a cukr. Vařte podle návodu na obalu, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladit a poté vmíchejte ušlehanou smetanu ke šlehání.
6. Po vykynutí rozdělte těsto na malé kousky a vytvarujte buchtičky. Položte je na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud buchtičky nejsou zlatavé.
8. Po upečení nechte buchtičky chvíli vychladnout a poté je naplňte připraveným krémem pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky.

Tipy:
- Pro extra vláčné buchtičky přidejte do těsta lžíci kysané smetany.
- Buchtičky můžete před pečením potřít rozšlehaným vejcem, získají tak krásný lesklý povrch.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do krému přidat čerstvé ovoce nebo ovoce z kompotu.
- Pro rychlejší přípravu krému můžete použít hotový vanilkový krém z obchodu, ale domácí krém bude mít vždy lepší chuť.
- Buchtičky podávejte teplé nebo vychladlé, podle vlastní chuti. Jsou vynikající jak samotné, tak s šálkem kávy nebo čaje.