Rychlá směs na topinky recept


Rychlá směs na topinky recept.

**Ingredience:**
- 1 bageta nebo ciabatta
- 2 zralá rajčata
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Čerstvé bylinky (např. bazalka nebo oregano), volitelně

**Recept:**
1. Bagetu nebo ciabattu nakrájejte na plátky tlusté přibližně 1 cm a opečte je na grilu nebo v toustovači dozlatova.
2. Mezitím si připravte rajčatovou směs. Rajčata umyjte, odstraňte jádra a nakrájejte na malé kostičky. Stroužek česneku oloupejte a jemně nasekejte nebo rozdrťte.
3. V míse smíchejte nakrájená rajčata, česnek, olivový olej a bylinky. Osolte a opepřete dle chuti.
4. Opečené plátky chleba ihned po vyjmutí z toustovače nebo z grilu potřete směsí z rajčat. Olivový olej v rajčatové směsi pomůže chlebu zůstat vláčným.
5. Před podáváním můžete topinky posypat ještě trochou čerstvých bylinek pro zvýraznění chuti.

**Tipy:**
- Pro intenzivnější chuť můžete na topinky kromě rajčatové směsi přidat i plátky mozarelly nebo sýra feta a následně ještě krátce zapéct.
- Pro pikantní variantu přidejte do rajčatové směsi trochu chilli nebo pár kapek tabaska.
- Pokud máte rádi česnek, můžete opečené plátky chleba nejprve jemně potřít stroužkem česneku pro výraznější chuť, než na ně nanesete rajčatovou směs.
- Aby byly vaše topinky co nejchutnější, použijte kvalitní olivový olej a zralá, sladká rajčata.