Rychlá polévka recept.
Pro přípravu rychlé polévky budete potřebovat následující ingredience:
- 1 l vývaru (kuřecí, zeleninový či hovězí)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g těstovin (například mušličky nebo vřetena)
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvá petrželka nebo pažitka pro ozdobu
Recept:
1. Mrkev, petržel a cibuli očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte a jemně nasekejte.
2. V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou zeleninu. Osmažte asi 2 minuty, dokud zelenina nezměkne.
3. Poté do hrnce přidejte vývar a přiveďte k varu.
4. Jakmile směs začne vřít, přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, obvykle 8-10 minut, nebo dokud nejsou těstoviny al dente.
5. Během vaření těstovin dochuťte polévku solí a pepřem dle chuti. Těsně před dokončením přidejte nasekaný česnek pro intenzivnější chuť.
6. Polévku podávejte horkou, ozdobenou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Tipy:
- Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete do polévky přidat hrášek, kukuřici nebo jinou zeleninu, kterou máte rádi.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do polévky trochu chilli nebo pár kapek tabaska.
- Vývar si můžete připravit doma z kostí a zeleniny pro bohatší a zdravější variantu, nebo pro urychlení použijte kvalitní kupovaný vývar.
- Pro bezlepkovou verzi polévky použijte bezlepkové těstoviny nebo zeleninu místo těstovin.
- Kdo má rád hustší polévky, může přidat trochu rozpuštěné kukuřičné mouky rozpuštěné ve vodě, aby polévku zahustil.