Rychlá ovocná buchta recept


Rychlá ovocná buchta recept.

Ingredience pro rychlou ovocnou buchtu jsou:

1. 2 hrnky polohrubé mouky
2. 1 hrnek cukru
3. 1/2 hrnku oleje
4. 1 hrnek mléka
5. 3 vejce
6. 1 prášek do pečiva
7. 1 vanilkový cukr
8. špetka soli
9. cca 2 hrnky ovoce podle chuti (může být čerstvé nebo mražené, např. borůvky, jahody, meruňky)

Recept na přípravu je relativně jednoduchý a rychlý:

1. Vejce rozšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Přidejte olej a mléko, dobře promíchejte.
3. Do směsi postupně přesévejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Vše důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
4. Nakonec opatrně vmíchejte ovoce.
5. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 35-45 minut, podle typu trouby. Upečenost buchty ověřte špejlí nebo dřevěnou párátka - po zapíchnutí do těsta by měla vyjít suchá.
7. Nechte buchtu chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte a podávejte.

Tipy pro dokonalý výsledek:

- Pokud používáte mražené ovoce, není nutné ho předem rozmrazovat. Přidáním mraženého ovoce se prodlouží doba pečení, ale buchta bude šťavnatější.
- Aby byla buchta ještě vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci kysané smetany.
- Když chcete, aby ovoce zůstalo rovnoměrně rozložené v celém těstě a nesedlo na dno, můžete ho před přidáním do těsta obalit v troše mouky.
- Pro extra křupavý povrch můžete před pečením posypat vrch buchty hrubým cukrem, který při pečení karamelizuje.
- Experimentujte s různými druhy ovoce nebo jejich kombinacemi, aby každá buchta byla jedinečná.