Rychlá olejová bábovka recept.
Ingredience na rychlou olejová bábovku zahrnují:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
Recept na přípravu rychlé olejové bábovky:
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji moukou.
2. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem krupice a vanilkovým cukrem a šlehejte do pěny.
3. Přidejte olej a mléko a dobře promíchejte.
4. V samostatné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
5. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
6. Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut nebo dokud není bábovka upečená. To zjistíte tak, že do ní zapíchnete špejli a ta vyjde čistá.
8. Po upečení nechte bábovku chvilku odpočívat ve formě a poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou bábovku:
- Pro extra vlhkou bábovku přidejte do těsta lžíci jogurtu nebo kysané smetany.
- Pro variaci můžete do těsta přidat citronovou nebo pomerančovou kůru, která bábovce dodá svěží chuť.
- Můžete také přidat čokoládové kousky nebo ořechy pro další texturu a chuť.
- Po upečení a vychladnutí můžete bábovku polévat čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro dokonalý finiš.