Rychlá mexická fazolová polévka recept


Rychlá mexická fazolová polévka recept.

Rychlá mexická fazolová polévka je vynikající, chutná a sytá možnost, jak zahřát tělo i duši. Tento recept je snadný a rychlý, což z něj dělá ideální volbu pro rušné večery.

Ingredience:

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, nasekané
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté chilli papričky
400 g konzervovaných černých fazolí, opláchnutých a sceděných
400 g konzervovaných rajčat v kusech
750 ml zeleninového vývaru
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Na podávání: nakrájená čerstvá koriandr, kousky avokáda, zakysaná smetana, plátky červené cibule

Recept:

1. V hrnci na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne, asi 5 minut.
2. Přidat česnek, červenou papriku, kmín a chilli papričku. Restujte, dokud směs nezačne vonět, asi 2 minuty.
3. Do hrnce přidejte černé fazole, rajčata i s šťávou a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 15 minut.
4. Polovinu polévky přelijte do mixéru a rozmixujte do hladka. Vraťte zpět do hrnce a promíchejte. Ochutnejte a případně dochutěte solí a pepřem.
5. Polévku podávejte teplou, ozdobenou čerstvým koriandrem, avokádem, zakysanou smetanou a červenou cibulí.

Tipy:

- Pro extra kouřovou chuť přidejte do polévky trochu mletého chipotle chilli.
- Pokud máte rádi hustší polévky, můžete přidat více fazolí nebo polévku méně rozmixovat.
- Tento recept je velmi variabilní, takže neváhejte přidávat další oblíbené ingredience, jako jsou kukuřice, zelenina nebo dokonce kousky grilovaného kuřete pro extra bílkoviny.