Rychlá maková bábovka recept


Rychlá maková bábovka recept.

Ingredience potřebné pro rychlou makovou bábovku zahrnují mouku, cukr, vejce, olej, mléko, prášek do pečiva, mák a vanilkový cukr.

Recept začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Poté si vezměte velkou mísu, do které prosijete mouku společně s práškem do pečiva. Přidejte cukr, vanilkový cukr a mák a vše důkladně promíchejte. V jiné misce rozšlehejte vejce s mlékem a olejem. Tuto směs postupně přilévejte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě a poté ji vyklopte na mřížku, aby dokonale vychladla.

Tipy pro dokonalou makovou bábovku zahrnují použití kvalitního mletého máku pro intenzivnější chuť a přidání citronové kůry do těsta pro svěží chuťový kontrast. Pokud máte rádi vlhčí bábovku, můžete do těsta přidat trochu zakysané smetany. Když bude bábovka hotová, můžete ji posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou pro slavnostnější vzhled.