Rychlá gyros-krkovička recept
Ingredience potřebné pro rychlou gyros-krkovičku zahrnují krkovičku, cibuli, česnek, olivový olej, koření na gyros, citronovou šťávu, sůl a pepř. Krkovičku nejprve očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
V míse smíchejte olivový olej, koření na gyros, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidejte nakrájenou krkovičku, cibuli a česnek a vše důkladně promíchejte. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v lednici.
Po marinování maso opečte na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. Pokud máte, můžete použít grilovací pánvi pro typické grilovací pruhy.
Jako tip pro dokonalou gyros-krkovičku můžete maso podávat s čerstvým pečivem, například s pita chlebem nebo tortillou. Skvěle se hodí také čerstvé zeleninové saláty, třeba řecký salát, nebo jednoduchý salát z čerstvých rajčat a okurek. Na závěr nezapomeňte přidat trochu tzatziki omáčky pro osvěžení chuti.