Rychlá buchta z kysané smetany recept


Rychlá buchta z kysané smetany recept.

- Ingredience:
- 1 hrnek kysané smetany
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 3 vejce
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- Špetka soli

- Recept:
1. Ve velké míse smíchejte kysanou smetanu, cukr a vejce do hladka.
2. Postupně přidávejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli. Dobře promíchejte.
3. Nakonec do těsta vmíchejte rostlinný olej a zajistěte, aby bylo těsto hladké a bez hrudek.
4. Připravte si formu na pečení, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
5. Přelijte těsto do formy a rozprostřete rovnoměrně.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 35-40 minut, nebo dokud není buchta zlatavá a test na špejli vyjde čistý.
7. Po upečení nechte buchtu chvilku vychladnout, poté ji vyklopte z formy.

- Tipy:
- Pro extra vlhkost a chuť můžete do těsta přidat hrst rozinky nebo kousky čokolády.
- Těsto můžete před pečením posypat hrubě nasekanými ořechy, které přidají na chuti i textuře.
- Pokud máte rádi ovocné buchty, můžete do těsta vmíchat kousky ovoce, jako jsou jablka, hrušky nebo borůvky.
- Pro dekoraci a dodání sladkosti můžete hotovou buchtu pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.