Rychlá buchta s ovocem recept


Rychlá buchta s ovocem recept.

- Ingredience

- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 2 hrnky ovoce (čerstvé nebo mražené, například borůvky, jahody, meruňky)

- Recept

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte vejce, mléko a olej.
4. Přilijte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Nakonec opatrně vmíchejte ovoce.
6. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané pekáčky nebo formy.
7. Pečte 35-45 minut, dokud není buchta zlatá a testovací špejle vyjde čistá.
8. Nechte buchtu vychladnout před podáváním.

- Tipy

- Použijte jakékoli ovoce máte rádi nebo které je právě v sezóně. Vyzkoušejte kombinovat různé druhy ovoce pro zajímavější chuťový profil.
- Pokud používáte mražené ovoce, nemusíte jej předem rozmrazovat. Přidejte ho přímo do těsta.
- Pro křupavou kůrku můžete před pečením posypat vrch buchty hrstí mandlových lupínků nebo hrubého cukru.
- Tato buchta je vynikající teplá podávaná s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo studená s kopcem šlehačky.
- Pokud máte rádi kořeněné chutě, přidejte do těsta půl lžičky skořice nebo kardamomu pro dodatečný nádech vůně.