Rychlá bublanina s třešněmi recept


Rychlá bublanina s třešněmi recept.

Ingredience na rychlou bublaninu s třešněmi zahrnují mouku, cukr, vejce, mléko, prášek do pečiva a samozřejmě třešně. Nejprve si připravte formu, kterou vymažete máslem a vysypete trochou mouky. Vejce rozšlehejte s cukrem do pěny, postupně přidávejte mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto by mělo mít konzistenci hustší smetany.

Třešně omyjte, zbavte pecky a rozložte je na dno formy. Pokud máte rádi více ovoce, klidně použijte větší množství. Nalijte připravené těsto přímo na třešně a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut nebo dokud není bublanina zlatová a na dotek pevná.

Tipy pro dokonalou bublaninu: Pokud třešně příliš pustí šťávu, můžete je před přidáním do těsta obalit v troše mouky, což pomůže šťávu absorbovat a zamezí přílišnému navlhnutí těsta. Dále neotevírejte troubu během prvních 20 minut pečení, aby těsto správně vyrostlo. Tato bublanina je vynikající jak teplá, tak studená. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo jen posypanou moučkovým cukrem.