Rychlá broskvová buchta recept


Rychlá broskvová buchta recept.

Rychlá broskvová buchta je výborným řešením, pokud máte chuť na něco sladkého a nechcete trávit hodně času v kuchyni. Tento recept je jednoduchý a výsledek je lahodný.

Ingredience:
- 1 balení vanilkového pudinkového prášku
- 200 ml mléka
- 3 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 200 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 4-5 broskví (čerstvých nebo konzervovaných)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte vanilkový pudinkový prášek s mlékem do hladka.
3. Ve velké míse šlehejte vejce s cukrem, dokud směs nezhoustne a nezesvětlá.
4. Postupně přidávejte olej a vanilkový extrakt, stále míchejte.
5. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Tuto suchou směs pak postupně zašlehávejte do mokrých ingrediencí, dokud nevznikne hladké těsto.
6. Broskve omyjte, odkostěňte a nakrájejte na plátky.
7. Těsto vylejte do vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Na těsto rovnoměrně rozložte plátky broskví.
8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, než buchta zezlátne a tester vložený do středu vyjde čistý.
9. Nechte buchtu vychladnout před podáváním.

Tipy:
- Pro extra chuť můžete přidat do těsta hrst rozsekávaných ořechů nebo čokoládové kousky.
- Místo broskví můžete použít jakékoliv jiné ovoce podle sezóny nebo vaší chuti, například jablka, hrušky či meruňky.
- Pro krásnější podávání můžete buchtu posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.
- Pokud máte rádi vlhčí buchtu, můžete přidat do těsta trochu jogurtu nebo kefíru.

Tento recept je snadný a rychlý, ale výsledek bude určitě potěšit vaše chuťové buňky.