Rychlá banánová bábovka recept.
Ingredience:
- 2 zralé banány
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu (nepovinné)
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Ve velké míse rozmačkejte banány na kaši. Přidejte olej a vejce a dobře promíchejte.
3. V jiné míse smíchejte mouku, cukr, sodu bikarbonu, prášek do pečiva a špetku soli.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud máte, přidejte vanilkový extrakt.
5. Těsto přelijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 40–50 minut, než bábovka prokáže zkoušku špejlí.
7. Po upečení nechte bábovku chvilku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro extra vlhkou bábovku přidejte do těsta lžíci jogurtu nebo zakysané smetany.
- Můžete přidat hrst ořechů nebo čokoládových kousků pro více chutí a textury.
- Pokud máte rádi koření, zkuste přidat do těsta půl lžičky skořice nebo muškátového oříšku.
- Ujistěte se, že banány jsou opravdu dobře zralé pro nejlepší chuť a vlhkost bábovky.
- Pro zjemnění chuti můžete část bílého cukru nahradit hnědým cukrem.