Rychlá bábovka recept


Rychlá bábovka recept.

Ingredience pro rychlou bábovku:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa (pro kakaovou variantu)
- 1 vanilkový cukr

Recept:
1. Ve velké míse smíchejte suché ingredience, tedy mouku s práškem do pečiva, cukrem a pokud děláte kakaovou variantu, přidejte i kakao.
2. Ve druhé míse smíchejte mokré ingredience: vejce, mléko a olej. Dobře promíchejte.
3. Postupně přilévejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Přidejte vanilkový cukr a promíchejte.
5. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
6. Přelijte těsto do formy.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35–45 minut. Bábovka je hotová, když do ní zapíchnete špejli a vyjde čistá.
8. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro zajímavější chuť můžete do těsta přidat nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrnek nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí.
- Pro křupavou krustu můžete formu místo moukou vysypat krupicovým cukrem.
- Po vychladnutí můžete bábovku polévat čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro dekorativní efekt a lepší chuť.