Rybičková pomazánka recept


Rybičková pomazánka recept.

Rybičková pomazánka je oblíbenou svačinou, která je nejen chutná, ale i výživná. Pro její přípravu budete potřebovat následující ingredience:

Sardinky v oleji - 1 plechovka
Měkký tvaroh - 100 g
Cibule - 1 malá
Majonéza - 2 lžíce
Citronová šťáva - 1 lžíce
Sůl a čerstvě mletý černý pepř - podle chuti
Jemně nasekaná petrželka nebo pažitka pro ozdobu

Recept na přípravu rybičkové pomazánky:

1. Sardinky sceďte z oleje a vložte je do mísy. Rozmačkejte je vidličkou na menší kousky.
2. Přidejte měkký tvaroh a majonézu. Důkladně promíchejte.
3. Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli. Přidejte ji do směsi.
4. Ochutnejte citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Důkladně vše promíchejte.
5. Nechte pomazánku chvíli v chladničce odpočinout, aby se chutě spojily.
6. Před podáváním pomazánku ozdobte nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Tipy pro perfektní rybičkovou pomazánku:

- Pro lehkou variantu pomazánky můžete použít místo majonézy bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.
- Chcete-li pomazánce dodat pikantnější chuť, přidejte do ní trochu jemně nasekaných kapar nebo nakládané okurky.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do pomazánky trochu chilli papričky nebo několik kapek tabasca.
- Rybičková pomazánka chutná nejlépe podávaná s čerstvým, křupavým pečivem, jako jsou bagety nebo celozrnné pečivo.
- Pro zpestření můžete do pomazánky přidat i jiné druhy ryb, například tuňáka nebo makrelu.

S touto jednoduchou recepturou a tipy můžete snadno připravit lahodnou rybičkovou pomazánku, která osvěží vaše svačiny nebo předkrmy.