Rybí polévka s knedlíčky recept


Rybí polévka s knedlíčky recept.

Rybí polévka s knedlíčky je lahodná a výživná jídlo, které zahřeje v chladných dnech. Níže naleznete postup a tipy, jak si takovou polévku připravit.

**Ingredience:**

Pro rybí vývar:
- 1 kg rybích očištěných hlav a kostí (nejlépe od sladkovodních ryb)
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 litry vody
- Sůl
- Celý černý pepř

Pro knedlíčky:
- 100 g mletého masa (nejlépe rybího, ale může být i drůbeží)
- 1 malé vejce
- 3 lžíce polohrubé mouky
- Petrželka, nasekaná
- Sůl a pepř

Další ingredience:
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce petrželky, nasekané

**Recept:**

1. Začněte přípravou vývaru. Očištěné hlavy a kosti ryb důkladně opláchněte. Ve velkém hrnci zahřejte olej a restujte na něm nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte očištěné a na kousky nakrájené mrkve a petržel. Restujte společně několik minut.
2. Přidejte rybí hlavy a kosti, zalijte vodou a přiveďte k varu. Po zahuštění pěny, která se vytvoří na povrchu, snižte teplotu a nechte vývar pomalu vařit asi 30 minut.
3. Mezitím připravte knedlíčky. V míse smíchejte mleté maso, vejce, mouku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé knedlíčky.
4. Po 30 minutách vaření vývar přeceďte, abyste odstranili pevné části. Vývar vraťte na oheň, přidejte knedlíčky a vařte je v polévce asi 10 minut, dokud nejsou knedlíčky uvařené.
5. Do hotové polévky vmíchejte citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Případně dochutte solí a pepřem.

**Tipy:**

- Pokud chcete polévku zjemnit, přidejte trochu smetany.
- Pro intenzivnější chuť můžete do vývaru přidat i několik kapek rybí omáčky.
- Aby byly knedlíčky šťavnaté, nepřidávejte do směsi příliš mouky.
- Polévku můžete ozvláštnit přidáním kroup nebo malých těstovin po vaření knedlíčků.
- Před podáváním můžete polévku posypat ještě čerstvou petrželkou pro zvýraznění chuti a dekoraci.