Rybí polévka s filetem z tresky recept


Rybí polévka s filetem z tresky recept.

Rybí polévka s filetem z tresky je lahodný a lehký pokrm, který potěší všechny milovníky mořských plodů. Příprava této polévky není složitá a její výsledek stojí za to. Zde je postup, jak si ji připravit.

- Ingredience
- 500 g filetu z tresky
- 1 l rybího vývaru (můžete použít i zeleninový)
- 2 střední mrkve
- 1 malá cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 3 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína (volitelně)
- 200 g brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel nebo kopr na ozdobu

- Recept
1. Nejprve si připravte zeleninu. Mrkev, cibuli a brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Řapíkatý celer rovněž nakrájejte. Česnek jemně nasekejte.
2. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Restujte ji dozlatova, poté přidejte česnek a za stálého míchání vařte asi minutu.
3. Přidejte mrkev, brambory a celer. Promíchejte a nechte zeleninu na mírném ohni 5 minut restovat.
4. Zalijte zeleninu vývarem a bílým vínem, přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Nechte polévku vařit na mírném ohni asi 20 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
5. Mezitím filet z tresky osolte, opepřete a pokud je velký, nakrájejte na menší kousky.
6. Jakmile je zelenina měkká, přidejte do polévky kousky ryby a vařte dalších 5-10 minut, nebo dokud ryba není uvařená a snadno se rozpadá.
7. Polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

- Tipy
- Pokud máte raději krémovější polévku, část zeleniny můžete po uvaření rozmixovat ponorným mixérem a pak přidat rybu.
- Pro bohatší chuť můžete přidat několik lžic smetany nebo kokosového mléka.
- Tato polévka je skvělá i s jinými druhy bílé ryby nebo dokonce s mořskými plody.
- Na závěr nezapomeňte polévku ozdobit čerstvou petrželí nebo koprem, který dodá svěží chuť.

Užijte si tuto lahodnou polévku, která zahřeje tělo i duši!