Ryba v těstíčku s bramborovou kaší recept


Ryba v těstíčku s bramborovou kaší recept.

Ingredience:

Pro rybu v těstíčku:
- 4 filety bílé ryby (např. treska, tilapie)
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 ml piva nebo sycené vody
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Olej pro smažení

Pro bramborovou kaši:
- 500 g brambor
- 50 ml mléka
- 2 lžíce másla
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Recept:

Ryba v těstíčku:
1. Rybí filety omyjte, osušte a osolte. Připravte si těstíčko smícháním mouky, prášku do pečiva, piva nebo sycené vody. Těsto by mělo mít konzistenci hustší smetany, ochutnejte solí a pepřem.
2. V hluboké pánvi nebo fritéze rozehřejte dostatek oleje. Rybí filety obalte v těstíčku a smažte dozlatova z obou stran. Hotové filety nechte okapat na papírových ubrouscích.

Bramborová kaše:
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a vložte do osolené vody. Vařte, dokud nejsou měkké.
2. Uvařené brambory sceďte a zpět v hrnci je promíchejte s mlékem a máslem. Rozmačkejte na kaši a dochutíte solí a pepřem.

Tipy:
- Při smažení se ujistěte, že olej je dostatečně rozpálený, ale nepálí. Ryba by měla být křupavá zvenku a šťavnatá uvnitř.
- Pokud nemáte rádi pivo v těstíčku, můžete použít sycenou vodu, která dodá těstu lehkost.
- Pro extra krémovou bramborovou kaši můžete přidat trochu smetany nebo strouhaný sýr.
- Těstíčko můžete ochutit bylinkami nebo kořením podle vaší chuti, například paprikou nebo kari.
- Bramborovou kaši můžete obohatit přidáním jemně nakrájené jarní cibulky nebo pažitky pro svěží chuť.