Ryba v rajské omáčce recept


Ryba v rajské omáčce recept.

Ryba v rajské omáčce je skvělým jídlem, které potěší všechny milovníky mořských plodů. Níže naleznete ingredience, recept a užitečné tipy pro přípravu tohoto lahodného pokrmu.

Ingredience:
- 4 filety bílé ryby (např. treska, tilapie)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400 g rajčat z plechovky, nasekaných
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky cukru
- Čerstvá bazalka nebo petrželka pro ozdobu

Recept:
1. Rybí filety opláchněte pod studenou vodou a osušte je papírovými ručníky. Ochutíme solí a pepřem z obou stran.
2. V hluboké pánvi na středně silném ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne a nezačne se zlato hnědit, asi 5 minut. Přidejte česnek a restujte další 1 minutu, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte nasekaná rajčata z plechovky, oregano, bazalku a cukr. Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nepřijde dohromady a trochu se nezredukuje.
4. Do omáčky vložte připravené rybí filety. Pokryjte a na mírném ohni dusíme asi 10-15 minut, nebo dokud ryba není uvařená a snadno se rozpadá.
5. Podávejte ihned, ozdobené čerstvými bylinkami. Skvěle se hodí k podávání s vařenými brambory nebo čerstvým bílým chlebem pro ponoření do omáčky.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat do omáčky kousek nakrájené červené papriky nebo pár kapek červeného vinného octa.
- Pokud preferujete hustší omáčku, můžete ji zahustit lžičkou rozpuštěné kukuřičné moučky rozpuštěné ve vodě, přidanou na konci vaření.
- Tento recept můžete snadno přizpůsobit použitím různých druhů bylinek nebo přidáním oliv nebo kapar pro extra chuť.

Experimentujte a užijte si přípravu tohoto jednoduchého, ale chutného jídla.