Růžičková kapusta v kokosové omáčce recept


Růžičková kapusta v kokosové omáčce recept.

Růžičková kapusta v kokosové omáčce je lahodné vegetariánské jídlo, které kombinuje jemnou chuť růžičkové kapusty s exotickým nádechem kokosového mléka. Zde je návod, jak si toto jídlo připravit.

Ingredience:

- 500 g růžičkové kapusty
- 1 lžíce oleje
- 1 malá cibule, nakrájená na jemno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 čerstvý červený chilli paprička, nakrájená na tenké plátky (volitelné)
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá koriandr nebo petrželka na ozdobu

Recept:

1. Růžičkovou kapustu očistěte, odstraňte vnější listy a překrojte na poloviny.
2. Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej na střední teplotě. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezačnou se zlato hnědit.
3. Přidejte růžičkovou kapustu na pánev a restujte asi 5 minut, dokud kapusta nezačne měknout a lehce se opeče.
4. Přilijte kokosové mléko, přidejte chilli papričku (pokud používáte), sójovou omáčku a cukr. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
5. Snížte teplotu a nechte jídlo pomalu vařit pod pokličkou asi 10 minut, nebo dokud kapusta není měkká podle vašeho gusta. Občas promíchejte.
6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
7. Podávejte teplé, posypané čerstvou koriandrem nebo petrželkou.

Tipy:

- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte více chilli papričky nebo pár kapek chilli omáčky do kokosové směsi.
- Jako doplněk k tomuto jídlu výborně chutná jasmínová nebo basmati rýže.
- Pro extra krémovou texturu můžete přidat lžíci arašídového másla do kokosové omáčky.
- Toto jídlo se dá také připravit s jinými druhy zeleniny, jako jsou brokolice, květák nebo zelené fazolky. Experimentujte podle vlastní chuti.

Růžičková kapusta v kokosové omáčce je výživné a chutné jídlo, které vás překvapí svou bohatou chutí a texturou. Je to skvělý způsob, jak představit růžičkovou kapustu i těm, kteří ji obvykle nemusí.