Rozmarýnový cheesecake recept


Rozmarýnový cheesecake recept.

Ingredience na rozmarýnový cheesecake zahrnují sušenky, máslo, tvaroh, smetana, cukr, vajíčka, čerstvý rozmarýn, citronová kůra a želatina.

Recept začíná přípravou korpusu, kde se nadrobno rozdrtí sušenky a smíchají s rozpuštěným máslem. Tato směs se vtlačí do formy a dá se chladit. Mezitím se ve velké míse smíchá tvaroh se smetanou, cukrem, citronovou kůrou a jemně nasekaným rozmarýnem. Přidají se postupně vejce a nakonec rozpuštěná želatina. Směs se nalije na připravený korpus a cheesecake se peče v předehřáté troubě. Po upečení je třeba nechat koláč vychladnout a poté ho dát do lednice, aby dobře ztuhl.

Tipy pro lepší výsledek zahrnují použití kvalitního tvarohu a čerstvého rozmarýnu pro intenzivnější chuť. Také je důležité cheesecake pečlivě ochladit, nejlépe přes noc, aby měl správnou konzistenci. Při servírování může být ozdoben čerstvými bylinkami nebo citronovou kůrou pro zvýraznění chuti.