Rozmarýnový candát s cuketovými špagetami recept


Rozmarýnový candát s cuketovými špagetami recept.

Rozmarýnový candát s cuketovými špagetami je jednoduchý, ale velmi chutný recept, který potěší každého milovníka ryb a zeleniny. Připravíte ho během několika minut a je skvělou volbou pro lehkou večeři.

**Ingredience:**

Pro candáta:
- 2 filety candáta (přibližně 150-200g každý)
- 2 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje

Pro cuketové špagety:
- 2 středně velké cukety
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 stroužek česneku, nasekaný

**Recept:**

1. Začněte přípravou candátů. Filety candáta omyjte, osušte a osolte a opepřete z obou stran. Na jednu stranu filetů posypte nasekaným rozmarýnem a česnekem.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokém ohni. Položte filety na pánev, rozmarýnovou stranou dolů, a smažte přibližně 3-4 minuty. Poté filety opatrně otočte a smažte ještě další 2-3 minuty, nebo dokud nebudou ryby hotové. Hotové filety odložte na talíř.
3. Mezitím si připravte cuketové špagety. Cukety umyjte a pomocí spiralizéru nebo škrabky na zeleninu je proměňte na tenké nudle.
4. Na stejné pánvi, kde jste smažili ryby, přidejte další lžíci olivového oleje a nasekaný česnek. Krátce restujte, jen dokud česnek nezačne vonět, pak přidejte cuketové špagety. Osolte, opepřete a restujte na středním ohni 2-3 minuty, nebo dokud cuketa nezměkne, ale stále si zachová trochu křupavosti.
5. Cuketové špagety servírujte na talíře a na ně položte připravené filety candáta.

**Tipy:**

- Pro intenzivnější chuť můžete do marinády pro candáta přidat i trochu citronové šťávy nebo citronové kůry.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do cuketových špaget čerstvý chilli pepř nebo trochu chilli vloček.
- Tento recept je skvělý i s jinými druhy bílé ryby, pokud nemáte candáta.
- Pro ještě bohatší chuť můžete cuketové špagety před podáváním posypat čerstvě nastrouhaným parmazánem.