"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami recept


"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami recept.

**Ingredience pro Rozetky - šneci s tvarohem a švestkami**

Pro těsto:
- 300 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- 40 g másla
- 10 g čerstvého droždí

Pro náplň:
- 250 g tvarohu
- 100 g měkkého másla
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 150 g sušených švestek

**Recept**

1. Připravte kynuté těsto: V míse smíchejte mouku se solí a cukrem. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, a rozpusťte v něm droždí. Přidejte k mouce spolu s vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujte hladké těsto, které zakryjte a nechte na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. Mezitím připravte náplň: Tvaroh smíchejte s máslem, cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem do hladké směsi.

3. Sušené švestky nakrájejte na menší kousky.

4. Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučněném pracovním povrchu na obdélník o tloušťce asi 5 mm.

5. Na těsto rozetřete tvarohovou náplň a posypejte nakrájenými švestkami.

6. Těsto pečlivě srolujte a nakrájejte na kousky široké asi 2 cm.

7. Rozetky vkládejte na plech vyložený pečicím papírem s rozestupy, protože ještě povyrostou.

8. Předehřejte troubu na 180°C a pečte rozetky 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.

**Tipy**

- Pro extra křupavost můžete těsto před nanesením náplně potřít rozpuštěným máslem.
- Před podáváním rozetky posypte moučkovým cukrem nebo polejte čokoládovou polevou pro ještě lahodnější zážitek.
- Rozetky jsou nejlepší čerstvé, ale dobře chutnají i druhý den, pokud je uložíte do uzavřené nádoby, aby zůstaly měkké.