Roládka z krůtího stehna recept


Roládka z krůtího stehna recept.

Ingredience:
- 1 velké krůtí stehno
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 g špenátu
- 50 g sušených rajčat
- 100 g sýru feta
- Sůl a pepř dle chuti
- Bylinky: tymián, rozmarýn

Recept:
1. Krůtí stehno očistěte a opatrně odstraňte kost, abyste získali co největší kus masa tak, aby šlo rozložit a následně zarolovat.
2. Maso rozložte na prkénko a jemně ho naklepejte, aby bylo rovnoměrně tenké. Osolte a opepřete.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
4. Přidejte špenát a nechte jej zavadnout. Nakonec vmíchejte nasekaná sušená rajčata. Směs odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.
5. Na rozložené krůtí stehno rovnoměrně rozprostřete směs ze špenátu, rajčat a cibule. Posypte rozdrobeným sýrem feta.
6. Maso opatrně zarolujte tak, aby náplň zůstala uvnitř. Roládku pevně obtočte kuchyňským provázkem, aby během pečení zůstala pohromadě.
7. Roládku zvenku potřete olivovým olejem a posypte bylinkami.
8. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45-60 minut, nebo dokud není maso pečené. Přesná doba závisí na velikosti roládky.
9. Pečenou roládku nechte chvíli odpočinout, poté odstraňte provázek a nakrájejte na porce.

Tipy:
- Pro extra šťavnatou roládku můžete před pečením maso obalit v plátcích slaniny.
- Aby se náplň během pečení tak snadno nevytékala, můžete použít zubní tyčinky k "zašití" krajů masa před rollováním.
- Roládku můžete také před pečením obalit v alobalu, který na posledních 10 minut pečení odstraňte pro křupavý povrch.