Rib eye steak se sušenými rajčaty recept


Rib eye steak se sušenými rajčaty recept.

Ingredience pro rib eye steak se sušenými rajčaty zahrnují rib eye steak, sušená rajčata, čerstvé bylinky jako rozmarýn nebo tymián, olivový olej, sůl a černý pepř.

Recept na přípravu steaku začíná tím, že necháte steak dosáhnout pokojové teploty. Mezitím si připravíte sušená rajčata. Pokud jsou příliš suchá, můžete je na pár minut namočit do teplé vody, aby byla měkčí. Poté rajčata nasekejte na menší kousky. Steak osolte a opepřete z obou stran.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte čerstvé bylinky. Jakmile začnou bylinky vydávat aroma, položte na pánv steak. Steak smažte z každé strany podle vaší preferované míry propečení. Obvykle 3-5 minut na stranu pro medium rare, ale čas se může lišit v závislosti na tloušťce steaku.

Když je steak skoro hotov, přidejte do pánve sušená rajčata a nechte je krátce prohřát a spojit chutě s masem. Steak poté vyjměte z pánve a nechte ho několik minut odpočinout.

Tipy pro dokonalý steak: Před vařením nechte maso odležet v pokojové teplotě. To zaručí, že se steak rovnoměrně upeče. Po upečení nechte steak odpočinout několik minut, aby se šťávy mohly redistribuovat po celém mase, což zaručí šťavnatější a chutnější steak. Pro intenzivnější chuť můžete sušená rajčata marinovat v olivovém oleji s česnekem a bylinkami již den předem.