Řezy z pudinku recept


Řezy z pudinku recept.

Ingredience:
Mouka pšeničná hladká 300 g
Cukr krupice 150 g
Máslo 200 g
Vejce 2 ks
Kypřící prášek do pečiva 1 balení
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 0,5 l
Pudinkový prášek (vanilkový nebo čokoládový) 2 balení
Cukr moučka na posypání
Sůl špetka

Recept:
Máslo necháme změknout a pak ho v míse smícháme s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce a špetku soli. V jiné misce smícháme mouku s kypřící práškem. Tuto směs pak postupně za stálého míchání přidáváme do máslové pěny. Přidejte mléko a vymíchejte hladké těsto.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 20 minut. Zbytek mléka dáme vařit a v malém množství mléka rozmícháme pudinkový prášek. Přidáme do vařícího mléka a vaříme dle návodu na obalu pudinku.

Hotový pudink rovnoměrně rozetřeme na upečený plát těsta a necháme zchladnout. Po ztuhnutí pudinku řez můžeme posypat cukrem moučkou.

Tipy:
Pudink můžete ochutit kakaem nebo přidat trochu rumu pro zajímavější chuť.
Řezy lze také dozdobit čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro lepší vizuální efekt a chuť.
Ujistěte se, že těsto i pudink jsou dobře zchladnuté před tím, než je spojíte, aby se pudink neroztekl.
Tento dezert je ideální jako sladké pohoštění k odpolední kávě nebo čaji.