Řezy raffaelo recept.
Ingredience:
Pro těsto:
- 4 vejce
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 100 g hladké mouky
- 40 g kokosové moučky
- 1/2 prášku do pečiva
Pro krém:
- 250 g másla (pokojové teploty)
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 100 g bílé čokolády
- 100 g kokosové moučky
Dále:
- Kokosová moučka na posypání
- Oblíbené ovoce pro ozdobu (volitelné)
Recept:
Těsto:
1. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem ušlehejte do pěny.
2. Přidejte prosátou mouku smíchanou s kokosovou moučkou a práškem do pečiva. Lehce zamíchejte.
3. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 15 minut. Nechte vychladnout.
Krém:
1. Máslo vyšlehejte do pěny.
2. Postupně přidávejte slazené kondenzované mléko a dále šlehejte.
3. Roztavte bílou čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte mírně vychladnout. Poté vmíchejte do krému.
4. Nakonec přidejte kokosovou moučku a promíchejte.
Sestavení:
1. Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřete krém.
2. Posypte vrstvu kokosové moučky.
3. Řezy raffaelo nechte odpočinout v lednici nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc.
4. Při podávání můžete ozdobit oblíbeným ovocem pro svěží chuť a atraktivní vzhled.
Tipy:
- Pro ještě intenzivnější kokosovou chuť můžete do těsta přidat několik kapek kokosového aroma.
- Pokud máte rádi více krému, můžete množství ingrediencí na krém zdvojnásobit.
- Ujistěte se, že máte máslo skutečně v pokojové teplotě, aby bylo snadnější ho vyšlehat do hladkého krému.
- Řezy můžete před podáváním také ozdobit celými mandlemi nebo lískovými oříšky pro přidanou texturu a chuť.