Řezy Nescafé recept.
Recept na Řezy Nescafé je skvělou volbou pro milovníky kávy a sladkého pečiva. Tento dezert se vyznačuje bohatou chutí kávy a jemnou texturou. Připravte si všechny suroviny a pusťte se do pečení.
Ingredience:
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 1 lžička Nescafé
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Krém:
- 500 ml mléka
- 2 balení vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce cukru
- 250 g másla
- 2 lžičky Nescafé rozpuštěné v troše vody
Na ozdobu:
- kakao nebo nastrouhaná čokoláda
Recept:
1. Začněte přípravou těsta. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Postupně přidávejte olej, vodu a Nescafé. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Nechte upečený korpus vychladnout.
3. Mezitím si připravte krém. V hrnci uvařte z mléka, pudinkového prášku a cukru hustý pudink. Než pudink začne houstnout, přidejte rozpuštěné Nescafé. Nechte pudink vychladnout.
4. Máslo vyšlehejte do pěny a postupně vmíchejte vychladlý pudink.
5. Na vychladlý korpus nanesete vrstvu krému a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
6. Dezert nechte odpočinout v chladničce, nejlépe přes noc.
7. Před podáváním řezy posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou pro dekoraci.
Tipy:
- Pokud chcete, aby byl dezert ještě více kávový, můžete do těsta přidat jeden lžíci kávy navíc.
- Před podáváním řezy nechte alespoň hodinu odpočinout v chladničce, aby se krém ztuhl a řezy se lépe krájely.
- Pro extra čokoládový nádech můžete do těsta přidat hrst nasekané čokolády nebo čokoládových kapek.
Tento dezert je ideální pro oslavu, svátek nebo jen tak k odpolední kávě. Užijte si přípravu a hlavně chuť tohoto lahodného dezertu.