Řezy Margot recept.
**Ingredience:**
Těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 150 ml oleje
- 150 ml vody
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Krém:
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 250 g másla
- 100 g cukru moučka
Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla
**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, dokud směs nezbělá.
3. Pomalu přilévejte olej a vodu, stále míchejte.
4. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Míchejte, dokud nebude směs hladká.
5. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy.
6. Pečte přibližně 30 minut. Hotovost otestujte špejlí.
7. Nechte těsto vychladnout a mezitím si připravte krém.
8. V kastrůlku smíchejte pudink, mléko a cukr. Vařte, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout.
9. Máslo vyšlehejte s cukrem moučka do pěny. Postupně vmíchejte vychladlý pudink.
10. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.
11. Na parní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a hotovou polevu rozetřete na krém.
12. Nechte řezy v chladničce dobře ztuhnout, nejlépe přes noc.
**Tipy:**
- Pokud chcete těsto ještě vláčnější, přidejte do něj lžíci rumu nebo kávy.
- Krém bude chutnější, pokud použijete vanilkový cukr namísto obyčejného cukru.
- Před krájením řezů namočte nůž do horké vody, snadno se vám pak bude krájet.
- Pro extra dekoraci posypte řezy před podáváním ještě trochou strouhané čokolády nebo kousky ovoce.