Řezy Balaton recept


Řezy Balaton recept.

Recept na Řezy Balaton je oblíbenou sladkostí, která se vyznačuje svou lahodnou chutí a není příliš složitá na přípravu. Zde je podrobný návod, jak na to.

Ingredience:
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 400 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa

Krém:
- 1 balení vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru

Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla

Recept:
1. Začneme přípravou těsta. Ve velké míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej a vodu, a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.
2. Vylité těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Po upečení necháme těsto zcela vychladnout.
3. Připravíme si krém. Vanilkový pudink uvaříme podle návodu na obalu, ale s použitím 500 ml mléka a 2 lžíc cukru. Pudink necháme zcela vychladnout. Měkké máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny a postupně vmícháme vychladlý pudink. Krém je tak hotový.
4. Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřeme připravený krém.
5. Připravíme si polevu. Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo na mírném ohni a hladkou polevu rozetřeme na krém.
6. Necháme řezy v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do krému přidat lžíci rumu nebo vanilkový extrakt.
- Při rozpouštění čokolády dávejte pozor, aby se nespálila. Čokoláda by měla být rozpuštěná na velmi mírném ohni nebo ve vodní lázni.
- Řezy můžete ozdobit nastrouhanou čokoládou, kokosem nebo sekanými ořechy pro atraktivnější vzhled.

Doufám, že se vám recept bude líbit a řezy Balaton se stanou oblíbenou pochoutkou pro vaše rodinné oslavy nebo jen tak pro radost.