Řez tiramisu recept


Řez tiramisu recept.

Ingredience pro tiramisu:
mascarpone 500 g
vejce 4 ks
cukr krupice 100 g
piškoty 300 g
silná káva 400 ml
kakao na posypání

Recept na přípravu tiramisu:
Začněte oddělením bílků od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mascarpone a promíchejte do hladka. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Sníh z bílků opatrně vmíchejte do směsi mascarpone. Piškoty namočte v silné kávě z obou stran a vykládejte jimi dno formy. Na vrstvu piškotů rozetřete polovinu krému. Postup opakujte ještě jednou. Tiramisu nechte odpočívat v chladničce minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním posypte tiramisu kakao.

Tipy pro dokonalé tiramisu:
Používejte kvalitní mascarpone a čerstvé vejce. Pro namáčení piškotů vyberte silnou a kvalitní kávu, můžete ji ochutit trochou Amaretta nebo jiného likéru. Kakao sypejte až těsně před podáváním, aby zůstalo svěží a nevsáklo se do krému.