Řez s bezinkovým želé recept


Řez s bezinkovým želé recept.

Ingredience pro řez s bezinkovým želé:

Pro korpus:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli

Pro bezinkové želé:
- 500 ml bezinkového sirupu (můžete použít i domácí)
- 5 listů želatiny nebo odpovídající množství želatinového prášku

Pro krém:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g mascarpone
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 vanilkový cukr

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Přidejte změklé máslo a vejce. Zpracujte v hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky.

2. Těsto vyválejte na pomoučeném povrchu na velikost vaší formy. Přeneste do formy, udělejte okraje a dno propíchejte vidličkou. Pečte přibližně 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

3. Želatinu namočte do studené vody podle návodu na balení. Mezitím zahřejte bezinkový sirup v malém hrnci – neměl by vřít. Vymačkejte želatinu a rozpusťte ji v teplém sirupu. Nechte mírně vychladnout, ale ne do tuhého stavu.

4. Připravte krém: Smetanu s cukrem moučka a vanilkovým cukrem vyšlehejte do tuha. Poté opatrně vmíchejte mascarpone.

5. Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete krém. Přelijte připraveným bezinkovým želé a nechte v lednici dobře ztuhnout, nejlépe přes noc.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť můžete do korpusu přidat strouhanou kůru z bio citronu.
- Pokud je želé příliš tekuté, přidejte ještě jeden list želatiny pro lepší ztuhnutí.
- Pro dekoraci můžete použít čerstvé ovoce, mintové listy nebo jemně nastrouhanou čokoládu.
- Vždy nechte želé dobře ztuhnout, než krájíte řez, aby vrstvy zůstaly pěkně oddělené a netekly do sebe.