Řepová polévka recept


Řepová polévka recept.

Na přípravu řepové polévky budete potřebovat následující ingredience:

- 500 g červené řepy
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička citronové šťávy
- kysaná smetana pro podávání
- čerstvý kopr pro ozdobu

Recept na přípravu řepové polévky je následující:

1. Řepu důkladně umyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
3. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli s česnekem. Restujte dozlatova.
4. Přidejte nakrájenou řepu a restujte dalších 5 minut.
5. Nalijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a vařte na středním ohni, dokud řepa není měkká, což trvá asi 25 minut.
6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
7. Okořeňte solí, pepřem a citronovou šťávou dle chuti.
8. Polévku podávejte teplou, do každé porce přidejte lžíci kysané smetany a posypte nasekaným koprem.

Tipy pro dokonalou řepovou polévku:

- Při výběru řepy volte ty, které jsou pevné a mají sytě červenou barvu, jsou sladší a chutnější.
- Pro intenzivnější chuť můžete před mixováním do polévky přidat lžičku majoránky nebo tymiánu.
- Řepová polévka je také výborná, pokud ji necháte přes noc odstát v lednici, protože se tak prohloubí její chuť.
- K polévce výborně pasuje čerstvý chléb nebo topinky.