Ředkvičkový salát recept.
Ingredience pro ředkvičkový salát zahrnují čerstvé ředkvičky, jarní cibulku, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Příprava salátu začíná tím, že si nejprve důkladně umyjete ředkvičky. Poté je nakrájejte na tenké plátky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na drobné kousky. V míse smíchejte nakrájené ředkvičky a jarní cibulku.
Pro dresink smíchejte v malé misce citronovou šťávu, olivový olej, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Dresink promíchejte a nalijte ho přímo na nakrájené ředkvičky a cibulku. Salát důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily s dresinkem.
Tip na servírování: Ředkvičkový salát je nejlepší čerstvý, ale pokud ho necháte chvíli odpočinout v lednici, chutě se krásně spojí a salát bude ještě chutnější. Salát podávejte jako osvěžující přílohu k jarním a letním jídlům nebo jako lehký oběd s krajícem celozrnného chleba.