Ředkvičková pomazánka s okurkami recept
Ingredience pro ředkvičkovou pomazánku s okurkami zahrnují ředkvičky, okurky, máslo nebo tvaroh, česnek, sůl, pepř a bylinky dle chuti jako je pažitka nebo kopr.
Nejprve omyjte a nastrouhejte ředkvičky a okurky. Pokud používáte okurky salátové, můžete je nechat se slupkou, ale u nakládaných okurek doporučuji slupku odstranit. Okurky je dobré po nastrouhání mírně osolit a nechat chvilku odstát, aby pustily vodu. Poté vodu z okurek vymačkejte.
V míse smíchejte nastrouhané ředkvičky s okurkami, přidáte máslo nebo tvaroh, dle vaší preference. Vše důkladně promíchejte. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec nasekané bylinky. Vše opět dobře promíchejte.
Pomazánka chutná nejlépe, když si chvíli odleží v lednici, aby se spojily chutě.
Tip: Pokud chcete pomazánku trochu pikantnější, můžete přidat trochu mletého chilli nebo několik kapek tabasca. Pomazánka je výborná na čerstvý chléb, topinky nebo jako dip k surové zelenině.