Ředkvičková pomazánka recept


Ředkvičková pomazánka recept.

Ingredience na ředkvičkovou pomazánku:

- 200 g čerstvých ředkviček
- 100 g měkkého sýra (např. tvaroh, cream cheese)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce majonézy (volitelně)
- 1 jarní cibulka
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- čerstvý kopr nebo pažitka na ozdobu a dochucení

Recept na přípravu ředkvičkové pomazánky:

1. Ředkvičky důkladně omyjte, očistěte a nastrouhejte na jemno. Pokud chcete mít pomazánku jemnější, můžete ředkvičky místo nastrouhání nasekat na velmi drobné kousky.

2. Jarní cibulku očistěte a nasekejte na jemno.

3. V míse smíchejte měkký sýr, zakysanou smetanu a majonézu (pokud používáte) do hladka.

4. Do směsi sýra přidejte nastrouhané ředkvičky a jarní cibulku. Dobře promíchejte.

5. Pomazánku ochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Můžete přidat i nasekaný kopr nebo pažitku pro větší chuťovou rozmanitost.

6. Pomazánku před podáváním nechte alespoň hodinu odležet v chladničce, aby se chutě dobře spojily.

7. Před podáváním pomazánku promíchejte a podle potřeby dochuťte. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Tipy pro dokonalou ředkvičkovou pomazánku:

- Pro pikantnější variantu můžete přidat do pomazánky trochu jemně nasekaného čerstvého chilli.
- Pokud preferujete méně mastnou verzi, můžete majonézu vynechat a přidat více zakysané smetany nebo použít nízkotučný tvaroh.
- Pomazánka se skvěle hodí jako nátierka na čerstvý chléb, toast nebo jako dip k zelenině.
- Pro extra křupavost můžete do pomazánky přidat i nasekané ořechy nebo semínka.