Řecký těstovinový salát recept.
Ingredience, které budete potřebovat pro přípravu řeckého těstovinového salátu, zahrnují těstoviny, nejlépe typu penne nebo fusilli, čerstvé cherry rajčata, nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou okurku, černé olivy, bílý sýr feta a pro dresink olivový olej, čerstvou citronovou šťávu, česnek, sušený oregano a možná trochu soli a černého pepře.
Postup přípravy je poměrně jednoduchý. Nejprve uvařte těstoviny al dente podle návodu na balení. Mezitím si připravte zeleninu. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny, červenou cibuli na tenké plátky a okurku na kostičky. Černé olivy můžete nechat celé nebo je také nakrájet. Feta sýr rozdrobte na menší kousky.
Pro dresink smíchejte olivový olej s čerstvou citronovou šťávou, přidejte prolisovaný česnek, oregano a podle chuti osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte, aby se chutě spojily.
Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a nechte chvíli vychladnout. Poté těstoviny smíchejte v míse se zeleninou, olivami a fetou. Celý salát zalejte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte. Salát je nejlepší podávat chlazený, takže ho můžete před podáváním na chvíli dát do lednice.
Tipy na variace a servírování:
1. Můžete přidat k salátu nasekané čerstvé bylinky jako je petržel nebo bazalka pro ještě intenzivnější chuť.
2. Pro extra bílkoviny přidejte vařené kousky kuřecího masa nebo tuňáka.
3. Řecký těstovinový salát můžete servírovat jako hlavní chod nebo jako doplněk k grilovaným masům na letní barbecue.