Řecké papriky plněné fetou recept


Řecké papriky plněné fetou recept.

Ingredience pro Řecké papriky plněné fetou zahrnují červené papriky, sýr feta, olivový olej, česnek, čerstvou bazalku, oregano, sůl a čerstvě mletý černý pepř.

Recept začíná předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia. Papriky umyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka, aby vznikly lodě. V misce smícháme nadrobno nakrájenou fetu, olivový olej, nadrobno nasekaný česnek, nasekanou bazalku, oregano, sůl a pepř. Tuto směs pak rovnoměrně rozdělíme do paprikových lodiček. Plněné papriky pečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut nebo dokud papriky nezměknou a sýr lehce zezlátne.

Tipy pro dokonalé Řecké papriky plněné fetou zahrnují použití kvalitního sýra feta, který je klíčový pro chuťový zážitek. Doporučuje se také experimentovat s bylinkami jako je tymián nebo rozmarýn pro rozmanitější chuť. Servírovat můžete s čerstvým pečivem nebo jako součást hlavního jídla s řeckými bramborami.