Řecké masové jednohubky recept


Řecké masové jednohubky recept.

Ingredience:

- 500g mletého jehněčího masa
- 1 velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce čerstvého oregana, nadrobno nasekaného
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 100g fety, rozdrobené
- Malé listy salátu nebo baby špenát pro podávání
- Citronové čtvrtky pro podávání

Recept:

1. V míse důkladně promíchejte mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, oregano, tymián, kmín, olivový olej, sůl a pepř. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience dobře spojené.

2. Z masové směsi tvořte malé kuličky, přibližně velikosti vlašského ořechu. Můžete si pomoci navlhčenýma rukama, aby se směs nelepila.

3. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte trochu olivového oleje. Masové kuličky opékejte ze všech stran dozlatova, přibližně 8-10 minut, dokud nejsou dobře propečené.

4. Během pečení kuliček připravte podávací talířek. Na dno položte listy salátu nebo baby špenát.

5. Hotové masové kuličky vyjměte z pánve a nechte je na chvíli odpočinout. Poté je rozmístěte na připravené listy salátu.

6. Masové kuličky posypte rozdrobenou fetou a podávejte s citronovými čtvrtkami.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť můžete do masové směsi přidat lžičku sladké papriky nebo špetku chilli vloček.
- Pokud máte rádi bylinky, zkuste přidat i nasekanou mátu pro osvěžující nádech.
- Tyto jednohubky můžete podávat jako předkrm na párty nebo jako součást hlavního jídla s řeckým salátem a pita chlebem.
- Pokud preferujete hovězí nebo vepřové maso, můžete ho použít místo jehněčího. V tom případě upravte koření podle chuti.